ZZP'er? Ontdek de voordelen van een VOG aanvragen

ZZP'er? Ontdek de voordelen van een VOG aanvragen

29 september 2023

Laatste update: 19 oktober 2023

Ben je ondernemer of ZZP’er? Dan kan een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een onmisbare sleutel zijn tot het openen van nieuwe deuren in jouw zakelijke ontwikkeling. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen belemmering vormt voor de functie of het doel waarvoor je de VOG aanvraagt. Het is het bewijs van goed gedrag voor jou en je onderneming. Meer weten over een VOG aanvragen als ZZP'er of digitaal een VOG aanvragen als ZZP'er? Je leest het hier!

Inhoudsopgave

  Hoe kun je een VOG aanvragen?

  Een VOG aanvragen hoeft geen ingewikkelde opgave te zijn. Er zijn verschillende manieren om een VOG aan te vragen, zowel online als offline. Het gemak van digitaal VOG aanvragen als ZZP heeft echter de voorkeur voor de meeste ZZP'ers en ondernemers. Bij VOGnodig.nl maken we je VOG aanvraag zo simpel en snel mogelijk, zodat je met een paar klikken al een stap dichterbij jouw VOG bent!

  Je VOG aanvragen als ZZP

  Als ZZP’er is een VOG aanvragen een slimme stap om je professionele betrouwbaarheid te bewijzen. Een VOG aanvragen als ZZP kan net het verschil maken in het verkrijgen van die ene gewilde opdracht. Het laat jouw toekomstige opdrachtgevers zien dat je een betrouwbare keuze bent. Met een VOG op zak sta je een streepje voor op de rest!

  Een ZZP vraagt digitaal een VOG aan met een smartphone.

  Digitaal je VOG aanvragen als ZZP

  Digitaal je VOG aanvragen als ZZP is een efficiënte manier om jouw VOG snel en eenvoudig te bemachtigen. Geen gedoe met papierwerk of wachtrijen bij de gemeente, maar een duidelijk online proces dat je vanuit je luie stoel kunt voltooien. Bij VOGnodig.nl maken we het digitaal VOG aanvragen voor ZZP’ers een fluitje van een cent.

  Voordelen van een VOG aanvragen als ZZP

  Een VOG aanvragen als ZZP kan het vertrouwen tussen jou, je klanten en zakenpartners versterken. Het kan een positieve impact hebben op het verkrijgen van nieuwe projecten en kan zelfs vereist zijn in bepaalde sectoren. Met een VOG toon je aan dat je verleden geen belemmering vormt voor de toekomstige zakelijke relaties.

  ZZP'er en klant bespreken VOG aanvraag bij VOGnodig.

  Een VOG aanvragen versterkt professionele geloofwaardigheid

  Digitaal je VOG aanvragen als ZZP versterkt je professionele geloofwaardigheid en reputatie. Het is een tastbaar bewijs dat je betrouwbaar bent in jouw zakelijke handelingen, iets dat onmisbaar is in de wereld van ondernemers en ZZP'ers.

  Hoe lang duurt een VOG aanvragen als ZZP?

  Een VOG aanvragen als ZZP is gelukkig erg overzichtelijk. Bij ons kun je eenvoudig digitaal je VOG aanvragen als ZZP. Na een snelle online aanvraag via VOGnodig, is jouw aanvraag binnen 24 uur verwerkt en doorgezet naar Dienst Justis. Binnen 5 tot 8 werkdagen heb je jouw VOG in handen!

  Een ZZP'er vraagt digitaal een VOG aan op VOGnodig.

  Veelgestelde vragen over een VOG aanvragen als ZZP

  Heb je vragen over een VOG aanvragen als ZZP of over digitaal een VOG aanvragen als ZZP? Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Heb je nog meer vragen over het aanvragen van een VOG? Bekijk dan ook eens onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

  Kan ik als ZZP een VOG aanvragen zonder werkgever?

  Ja, je kunt een VOG aanvragen als ZZP (als je dus geen werkgever hebt) als je dit online via VOGnodig doet. Het biedt je de flexibiliteit om een VOG aan te vragen voor jezelf of voor je eigen bedrijf, waarbij het aanvraagproces vlot en eenvoudig is.

  Moet ik als ZZP'er een VOG aanvragen?

  Als ZZP'er kan je een VOG aanvragen, vooral als je actief bent in bepaalde branches zoals onderwijs, kinderopvang, of als taxichauffeur. Een VOG is voor sommige beroepen wettelijk verplicht. Of een VOG verplicht is, hangt af van de sector waar je in werkzaam bent. Een VOG digitaal aanvragen toont aan dat je betrouwbaar bent en kan helpen bij het verkrijgen van nieuwe opdrachten.

  Een ZZP'er in het onderwijs met een VOG.

  Hoeveel kost een VOG aanvragen?

  Het aanvragen van een VOG via VOGnodig kost in totaal € 41,85, waarbij €8 voor de verwerkingskosten gerekend wordt en €33,85 voor de beoordeling en het afgeven van de VOG door Justis.

  Wanneer wordt mijn VOG afgewezen?

  Een VOG aanvraag kan worden afgewezen als uit de screening blijkt dat je een strafbaar feit hebt gepleegd die een bezwaar kan vormen voor de functie waarvoor je de VOG aanvraagt. De terugkijktermijn varieert afhankelijk van je leeftijd en de aard van de strafbare feiten.

  Wat als ik als freelancer werk en een VOG nodig heb voor een project?

  Als freelancer kan het voorkomen dat je van je opdrachtgever een VOG moet aanvragen als ZZP. Soms zet de opdrachtgever dan een VOG voor je klaar voor een bepaald project. Het tonen van een VOG kan vertrouwen wekken en is soms verplicht afhankelijk van de aard van het project.

  ZZP'er of freelancer werkt op laptop voor een opdracht, VOG aanvraag vaak vereist.

  Vraag vandaag je VOG aan als ZZP

  Kortom, een VOG aanvragen als ZZP kan een slimme zet zijn voor elke ondernemer of ZZP’er. Het versterkt je professionele imago en opent nieuwe deuren voor jouw onderneming. Digitaal je VOG aanvragen als ZZP kan vandaag nog via VOGnodig. Zo kun jij je focussen op waar je echt in uitblinkt. Werkse!