Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat er geen belemmeringen zijn voor het uitoefenen van een bepaalde functie of het doel waarvoor je de VOG aanvraagt. Op de traditionele manier een VOG aanvragen is vaak onnodig ingewikkeld. Je hebt eerst een handtekening nodig van je werkgever en moet vervolgens meerdere keren langs bij de gemeente. Veel moeite voor zo’n simpele handeling, vonden wij. VOGnodig wil een VOG aanvragen toegankelijk maken, voor iedereen die dat nodig heeft. Met ons online aanvraagformulier kun je vanuit je luie stoel een aanvraag indienen, als werkgever of werknemer, maar ook als zelfstandige. Zonder dat je daarvoor naar de gemeente moet en zonder handtekening van een werkgever nodig te hebben.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Een VOG kan handig zijn als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen of gaat beginnen aan een nieuwe baan of stageplaats. Het geeft een werkgever of andere werkrelatie zekerheid dat jij een betrouwbare medewerker, stagiair of vrijwilliger bent. Uit een VOG blijkt namelijk dat je geen relevant verleden hebt met justitie. Zie het als een bewijs van goed gedrag. Heb je een strafbaar feit gepleegd, dan kan het zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. In sommige branches is een VOG verplicht, bijvoorbeeld als je werkt met vertrouwelijke informatie of kwetsbare personen, zoals in de kinderopvang. Wil je een visum aanvragen of emigreren naar het buitenland? Dan heb je waarschijnlijk ook een VOG nodig.

We helpen je profileren

Een VOG is niet overal verplicht, maar kan altijd meer zekerheid geven. Bijvoorbeeld bij het vinden van werk of als je lid wilt worden van een vereniging. Als je nieuwe werkgever erom vraagt, wil je natuurlijk een goede eerste indruk maken en je meewerkend opstellen. Ben je zzp’er of freelancer? Dan kan de verklaring voor een opdrachtgever zelfs doorslaggevend zijn om een opdracht aan jou toe te vertrouwen. Ook veel vrijwilligers hebben een VOG nodig om aan de slag te kunnen. Wij gunnen je die leuke nieuwe baan, opdracht of vrijwilligersfunctie. Maar ook als je een VOG nodig hebt voor een visum of lidmaatschap zijn we je graag van dienst.

We zijn er voor werkgevers

Als werkgever wil je voldoen aan de laatste wet- en regelgeving, maar zit je misschien nog met vragen. Wanneer is het aanvragen van een VOG verplicht? Kan ik een VOG verplichten voor mijn medewerkers? Kan mijn werknemer werken zonder VOG? Op al jouw vragen hopen we zo helder mogelijk antwoord te geven. Wij zien de meerwaarde in die een VOG werkgevers kan bieden. Het kan helpen om gekwalificeerd en betrouwbaar personeel te vinden. Maar ook als je voor bestaand personeel een VOG aanvraag wilt doen, willen we dat zo eenvoudig mogelijk maken.

We staan voor gebruiksvriendelijk

Een VOG aanvragen moet zo min mogelijk moeite kosten. Het scheelt al een hoop dat je dit online kunt doen, maar de digitale wereld kan voor sommigen juist ook een struikelblok zijn. Daarom hebben we gekozen voor een overzichtelijk ontwerp en heldere begeleidende teksten. Iedereen in ons team draagt zijn steentje bij om VOGnodig te blijven verbeteren. Kan er iets beter op het gebied van gebruiksvriendelijkheid? Of zijn er wijzigingen, bijvoorbeeld in de screeningsprofielen? Dan zorgen we dat we er als de kippen bij zijn, zodat je zo makkelijk mogelijk een juiste VOG aanvraag kunt blijven doen.

Onze ordermanagers zorgen voor een snelle en correcte verwerking van aanvragen. Onze ontwikkelaars werken dagelijks aan de nieuwste technische snufjes om het platform nog gebruiksvriendelijker te maken. Onze schrijvers weten alles van online vindbaarheid en maken de meest ingewikkelde zaken begrijpelijk voor iedereen. Onze vriendelijke klantenservice helpt je bij alle vragen die je nog kunt hebben.

We bieden snelle en goede service

VOGnodig zorgt voor een snelle en correcte verwerking van VOG aanvragen. Voordat we een aanvraag naar Justis versturen, doen we daarom eerst een korte pre-screening. Hierin kunnen we eventuele foutjes eruit vissen en checken we of alle gegevens kloppen. Zo doen we er alles aan om onjuistheden te voorkomen en je dus niet halsoverkop alles opnieuw moet indienen. Binnen 24 uur is jouw aanvraag verwerkt en versturen we ‘m door naar Justis.

We denken met je mee

Voor iedere functie ziet een VOG er weer iets anders uit. Het kiezen van de juiste screeningsprofielen kan lastig zijn. Algemene profielen zijn meestal nog wel te begrijpen, maar een combinatie van specifieke profielen wordt al gauw ingewikkelder. Een werkgever kan een profiel voor je kiezen, maar wat als er geen sprake is van een werkgever, bijvoorbeeld als je de aanvraag voor jezelf doet? Als je er niet helemaal uit komt als je een VOG aanvraagt kunnen wij de juiste opties voor je kiezen. Ons team weet welke VOG bij welke functie hoort. Of dat nu voor een taxipas, een baan als accountant of een lidmaatschap voor de schietvereniging is.

We helpen je graag verder

We kijken er niet van op als je nog VOG-gerelateerde vragen hebt. Daar betrappen we onszelf ook nog weleens op. Er zijn zoveel verschillende VOG’s aan te vragen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je dus een prangende vraag? Misschien vind je een antwoord in de veelgestelde vragen of in onze blog. Staat jouw vraag er niet bij? Dan staat onze klantenservice graag voor je klaar. Wij doen ons uiterste best om iedereen naar tevredenheid te helpen, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je een klacht hebt. Jouw klacht nemen we in behandeling en beantwoorden we uiterlijk binnen 14 dagen.

Hoe werkt VOGnodig?

Bij VOGnodig kun je met gemak een VOG aanvragen, in een paar simpele stappen. Na een korte pre-screening versturen wij jouw aanvraag naar Dienst Justis: de enige instantie in Nederland die bevoegd is om VOG’s af te geven. VOGnodig zorgt ervoor dat aanvragen in goede orde bij Justis terechtkomen. Binnen 24 uur na verwerking zul je ter bevestiging een mail ontvangen van de screeningsautoriteit. Heb je in het verleden geen strafbare feiten gepleegd? Dan zit jouw VOG binnen 5 tot 8 werkdagen bij je in de post.

Zo werkt VOGnodig:

  1. Vraag een VOG aan met ons online aanvraagformulier.
  2. Wij laten de aanvraag beoordelen door Dienst Justis.
  3. Justis neemt ter bevestiging contact met je op.
  4. Als de beslissing is genomen, ontvang je een bericht per post.
  5. De VOG vind je binnen 5 tot 8 werkdagen in je brievenbus.

VOGnodig is een onderdeel van Adivare.