Ja, het is verplicht om een VOG te hebben als je actief bent in de schietsport. Zowel de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) als de Nederlandse Airsoft Belangenvereniging (NABV) eisen dat hun leden in het bezit zijn van een VOG. Dus als je lid wilt worden van een van deze organisaties, of van een andere Airsoft- of schietvereniging, moet je een VOG aanvragen.

Selecteer het juiste screeningsprofiel

Om de juiste VOG aan te vragen, dien je het juiste screeningsprofiel in te vullen op het aanvraagformulier. Kies daarbij voor de optie "Lidmaatschap bij een schietvereniging" en selecteer het specifieke screeningsprofiel 85 - Lidmaatschap Airsoft of 85 - Lidmaatschap schietvereniging.

Verwerkingstijd

Nu rest de vraag: wanneer ontvang ik mijn VOG nadat ik de aanvraag heb ingediend? De verwerkingstijd kan variëren, maar over het algemeen probeert Dienst Justis, de instantie die verantwoordelijk is voor het afgeven van VOG's, de aanvragen binnen vier weken af te handelen. Vaak wordt een VOG binnen vijf tot acht werkdagen verstuurd.

De kosten van een VOG

Wat betreft de kosten van het aanvragen van een VOG, hiervoor wordt een vergoeding gevraagd. Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor het verkrijgen van een VOG normaal gesproken door de aanvrager worden gedragen.

Ga je beginnen met schietsport? Vraag dan een VOG aan via onderstaande knop.


Lees verder: