Je kunt een VOG aanvragen via VOGnodig. Om te beslissen of je de VOG krijgt, verzamelt Justis je persoonlijke gegevens. Deze screening kan tot vier weken in beslag nemen. Daarna besluit de screeningsautoriteit of je de VOG krijgt. Het betalen gebeurt in twee termijnen als je een VOG aanvraagt. 

Kosten VOG aanvraag

Wil je een VOG aanvragen namens uw organisatie of heb je een VOG NP nodig? Wat voor soort VOG je ook nodig hebt, aanvragen doe je bij VOGnodig. De kosten voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij VOGnodig bedragen in totaal € 41,85. Voor de verwerkingskosten van de VOG-aanvraag wordt een bedrag van € 8 in rekening gebracht. Het beoordelen van de aanvraag en het afgeven van de VOG door Justis kost € 33,85.

Betalen via Internetbankieren

De kosten voor de VOG betaal je direct aan Justis, via iDeal. Om te kunnen betalen, dien je dus toegang te hebben tot internetbankieren.Als dit niet mogelijk is, kun je de VOG-aanvraag doen bij de gemeente. Je ontvangt de VOG dan op het adres dat je opgeeft bij de aanvraag.

Heb jij een VOG nodig, dan kun je bij VOGnodig de VOG digitaal aanvragen via dit formulier. Doe je een digitale aanvraag bij VOGnodig, dan ontvang je de VOG rechtstreeks per reguliere post op het Nederlands postadres waarop je ingeschreven staat in de Basisregistratie Personen. 

Over de VOG-aanvraag

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat er geen bezwaren zijn om het doel of de functie waarvoor de VOG wordt aangevraagd uit te oefenen. Je kunt de VOG online aanvragen.

Om te bepalen of je de VOG krijgt, verzamelt screeningsautoriteit Justis je persoonlijke gegevens in het Justitieel Documentatiesysteem en in het ECRIS. 

Justis stelt door middel van een screening vast of er belemmeringen zijn voor de functie of het doel waarvoor je de VOG aanvraagt en is de enige instantie die de VOG afgeeft. Er wordt dan gekeken naar eventuele gepleegde strafbare feiten. Justis verzamelt hiertoe je gegevens. Zijn er geen belemmeringen, dan krijg je de VOG.