Hoe betaal ik mijn VOG?

Betalen gebeurt in twee termijnen als je een VOG aanvraagt. Om je aanvraag van een VOG NP in te dienen betaal je eerst de verwerkingskosten aan VOGnodig, via SEPA-incasso. Vervolgens krijg je binnen 24 uur na de verwerking van jouw aanvraag een e-mail met betaalinstructies van Justis, de overheidsinstantie die VOG’s beoordeelt en afgeeft.

Internetbankieren
De kosten voor de VOG betaal je direct aan Justis, via iDeal. Om te kunnen betalen, dien je dus toegang te hebben tot internetbankieren. Als dat niet mogelijk is, kun je de VOG-aanvraag doen bij de gemeente. Je ontvangt de VOG dan op het adres dat je opgeeft bij de aanvraag. Doe je een digitale aanvraag, dan ontvang je de VOG per reguliere post op het adres waarop je ingeschreven staat in de Basisregistratie Personen. 

Over de VOG-aanvraag
Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat er geen bezwaren zijn om het doel of de functie waarvoor de VOG wordt aangevraagd uit te oefenen. Bij een VOG-aanvraag wordt dan ook gekeken naar eventuele gepleegde strafbare feiten. Justis stelt door middel van een screening vast of er belemmeringen zijn voor de functie of het doel waarvoor je de VOG aanvraagt. Justis verzamelt hiertoe gegevens in het Justitieel Documentatiesysteem en in het ECRIS. Zijn er geen belemmeringen, dan krijg je de VOG.

Lees ook: