Bij VOGnodig is het aanvragen van een VOG heel makkelijk. Op de pagina VOG aanvragen vind je een handig aanvraagformulier, waar je alleen de gegevens hoeft in te vullen die nodig zijn om je aanvraag bij Screeningsautoriteit Justis in te dienen. We leggen hieronder graag uit welke gegevens bij welk onderdeel ingevuld moeten worden.

Gegevens van de aanvrager

Hier vul je de gegevens in van degene die gescreend moet worden. Als je een VOG aanvraagt voor jezelf, vul je hier dus je eigen gegevens in. Vraag je de VOG aan voor een medewerker? Dan kun je hier de gegevens van hem of haar invullen. Let op: het IBAN hebben we nodig om de verwerkingskosten van de VOG te kunnen incasseren.  

Gegevens van de organisatie

Bij dit veld vul je de gegevens in van het bedrijf waarvoor je de VOG aanvraagt. Dit kan dus het bedrijf zijn waarvoor je al werkt of het bedrijf waar je wilt gaan werken. Deze gegevens zijn niet verplicht. Laat deze velden open als je de VOG niet wilt aanvragen voor een functie bij een bedrijf.

Wat voor soort verklaring wil je

Bij dit onderdeel vul je in waarvoor je de VOG nodig hebt. Dit kan zijn voor jezelf of voor een specifieke functie. Staat jouw functie er niet bij of moet je om een andere reden een VOG aanvragen? Kies dan voor ‘Overige doeleinden’.

Verschillende screeningsprofielen

Vaak laat het bedrijf waarvoor je een VOG aanvraagt weten welke screeningsprofielen van belang zijn. Is dit voor jou niet het geval en/of weet je niet welke opties van toepassing zijn? Dan kun je het aan VOGnodig overlaten om te beslissen welke profielen belangrijk zijn voor jouw functie. Zorg er in dat geval wel voor dat jouw functie duidelijk omschreven is, anders kan de aanvraag vertraging oplopen.

Pre-screening

Na het invullen van het formulier ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Je betaalt de aanvraag door middel van een eenmalige automatische incasso, daarna verzend je de aanvraag naar VOGnodig. Wij controleren de aanvraag op fouten en of je het juiste screeningsprofiel hebt aangevinkt.

Is dit allemaal correct, dan zullen we de aanvraag bij Dienst Justis indienen. Zij sturen je vervolgens een e-mail waarmee je je door middel van een DigiD moet identificeren. 

Wil je een VOG aanvragen? Doe dat dan gemakkelijk en snel via onderstaande knop.


Lees meer: