Als jij voor je nieuwe baan een VOG hebt aangevraagd via VOGnodig, de aanvraag volledig hebt ingevuld en als er geen sprake is van relevante strafbare feiten, kun je de VOG binnen vijf tot acht werkdagen per post thuis gestuurd krijgen. 

Verwerkingstijd verkorten

Hoe lang het precies duurt voordat je de VOG krijgt hangt af van verschillende factoren zoals de verwerkingstijd van Justis, de instantie die de VOG verstrekt. Zorg er daarom voor dat de aanvraag correct en volledig ingevuld is. Dit kan de verwerkingstijd aanzienlijk verkorten, en ervoor zorgen dat je de VOG eerder thuis kunt krijgen. Handig als je de VOG snel nodig hebt.

Pre-screening

Het aanvragen van een VOG kan online via VOGnodig. Nadat je de VOG hebt aangevraagd en betaald, doet VOGnodig nog een pre-screening van jouw aanvraag. Hierbij kijken we of het aanvraagformulier goed is ingevuld en of de gekozen screeningsprofielen bij de functie passen.

Bevestiging van de aanvraag

Na deze pre-screening zetten we de aanvraag klaar bij screeningsautoriteit Justis. Zodra wij de aanvraag verwerkt hebben, krijg je binnen 24 uur een bevestiging van Justis. Zo weet je snel waar je aan toe bent als je de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) via VOGnodig aanvraagt en de aanvraag volledig hebt ingevuld.

Afwijzing van de aanvraag

Mocht de VOG-aanvraag afgewezen worden, dan krijg je deze niet per post thuis gestuurd en kun je deze helaas niet bij je nieuwe werkgever overleggen. Mogelijk staat dit het aannemen van je nieuwe baan in de weg. Als je Verklaring Omtrent Gedrag wordt afgewezen, dan kun je hiertegen bezwaar maken. 

Lees ook: