Ik ben mijn VOG kwijt, wat nu?

Het kan voorkomen dat je je Verklaring Omtrent het Gedrag kwijtraakt. Heel vervelend natuurlijk, en we krijgen vaak de vraag of we dan misschien een kopietje kunnen sturen. Dit is om meerdere redenen niet mogelijk.

De eerste reden is dat wij de VOG nooit in handen krijgen. Dienst Justis is de enige instantie in Nederland die een VOG mag uitgeven. Zij sturen jou de VOG rechtstreeks toe. VOGnodig zet de gegevens alleen klaar bij Dienst Justis, zodat zij kunnen beoordelen of je een VOG kunt krijgen.

Toch zal Dienst Justis je hetzelfde vertellen, omdat de afgifte van de VOG namelijk een momentopname betreft. Er is geen garantie dat je nu ook weer een VOG zult krijgen. Er kan in de tussentijd veel gebeurd zijn. Of dit nu het geval is of niet, je zult een nieuwe VOG moeten aanvragen. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig online regelen via VOGnodig. Het invullen van ons online aanvraagformulier kost je maar een minuutje en het is even duur als bij de gemeente. Je bespaart jezelf dus twee bezoeken aan het gemeenteloket en hebt je VOG binnen 5 tot 8 werkdagen al in huis.

Lees meer: