Het antwoord is ja. Zelfs als een werknemer niet de Nederlandse nationaliteit heeft, is het mogelijk om een VOG aan te vragen. Er zijn echter enkele vereisten waaraan voldaan moet worden. Allereerst moet de werknemer ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) van zijn of haar gemeente. Daarnaast moet hij of zij beschikken over een actieve DigiD en toegang hebben tot internetbankieren via iDEAL.

E-mail met instructies

Nadat de VOG-aanvraag is ingediend, ontvangt de werknemer een bevestigingsmail van Justis, de overheidsinstantie die belast is met de beoordeling en afgifte van VOG's.

In deze e-mail staan instructies over het controleren van de aanvraag en het betalen van de verklaring.

Een DigiD aanvragen

Als de werknemer wel ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente, maar nog geen actieve DigiD heeft, is het mogelijk om deze aan te vragen.

Na het indienen van de aanvraag ontvangt hij of zij binnen drie dagen per post een code om de DigiD te activeren.

Aanvraagformulier invullen

Bij VOGnodig kun je het VOG aanvraagformulier invullen om de aanvraag te starten. Het is belangrijk om alle benodigde informatie nauwkeurig in te vullen, zodat de aanvraag soepel kan verlopen.

De klantenservice van VOGnodig staat klaar om ondersteuning te bieden en eventuele vragen te beantwoorden tijdens het proces.

Het aanvragen van een VOG voor een buitenlandse medewerker kan een essentiële stap zijn om ervoor te zorgen dat de juiste screening plaatsvindt en de integriteit van jouw bedrijf gewaarborgd blijft.


Lees ook: