Ja, je kunt digitaal een VOG aanvragen voor je medewerkers. Gebruik hiervoor ons online aanvraagformulier. Op dit formulier kun je zowel de gegevens van je medewerker als je organisatie invullen. De VOG wordt per post verstuurd naar de medewerker.

De VOG-aanvraag doen

Bij VOGnodig kun je handig het online aanvraagformulier invullen. Doe je dit als werkgever, dan kun je bij ‘Gegevens aanvrager’ de naam, het e-mailadres en het IBAN van je medewerker invullen. Vul vervolgens de gegevens in van jouw organisatie, gevolgd door de soort verklaring en de screeningsprofielen. De verwerkingskosten van € 8 dien je zelf voor je rekening te nemen. De overige kosten zullen door de werknemer betaald worden. Je kunt er als werkgever voor kiezen om deze kosten te declareren.

Pre-screening en beoordeling

Na een pre-screening door VOGnodig zal de aanvraag worden doorgestuurd naar Dienst Justis, de overheidsinstantie die de  aanvragen beoordeelt en afgeeft. Binnen 24 uur na ontvangst zal Justis de medewerker ter bevestiging een mail sturen, om de gegevens te controleren en de betaling af te ronden.

Binnen vier weken zal hij of zij bericht krijgen en/of de VOG ontvangen. Zodra de medewerker de VOG overhandigt, kun je deze controleren op echtheid.

Wat een medewerker nodig heeft voor een VOG-aanvraag

Wat heeft de medewerker nodig als jij een VOG aanvraag wilt doen?

  • een geldig e-mailadres;
  • inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP);
  • een actieve DigiD;
  • toegang tot betaling via iDeal.

Lees ook: