Als je in Nederland werkt maar niet de Nederlandse nationaliteit hebt kun je je afvragen of je als houder van een verblijfsvergunning een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan kunt vragen. Gelukkig is het mogelijk om een VOG aan te vragen met een geldige verblijfsvergunning, op voorwaarde dat je ingeschreveb bent in de Basisregistratie Personen (BRP) van je gemeente. Het is namelijk essentieel om een inschrijving in de BRP te hebben voordat je een VOG kunt aanvragen.

Online aanvraagformulier

Normaliter kan je werkgever het VOG-aanvraagformulier invullen en ondertekenen bij de gemeente. Echter, er bestaat ook een snellere en eenvoudigere optie, namelijk via ons online aanvraagformulier. Om hiervan gebruik te maken, dien je wel te beschikken over een actieve DigiD en de mogelijkheid om via iDeal te betalen. Door deze digitale route te volgen, kun je het aanvraagproces efficiënter doorlopen.

Screening

Na het indienen van de aanvraag wordt je VOG-aanvraag gescreend. Indien alles in orde is, zal de VOG binnen vijf tot acht werkdagen naar het woonadres worden gestuurd dat bekend is in het BRP. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor een correcte en actuele registratie van je woonadres in het BRP, zodat de VOG op de juiste plek wordt bezorgd.

In Nederland wonen en werken

Het aanvragen van een VOG met een verblijfsvergunning is een belangrijk onderdeel van het werkproces voor mensen die in Nederland wonen en werken. We streven ernaar om dit proces zo toegankelijk en efficiënt mogelijk te maken, zodat je snel en gemakkelijk over de benodigde VOG kunt beschikken.


Lees verder: