In sommige gevallen is het aanvragen van een VOG een verplichte stap wanneer je solliciteert voor bepaalde functies. Dit geldt met name voor functies in de kinderopvang en voor taxichauffeurs, waarbij het van groot belang is dat mensen met een gerechtelijk verleden niet in deze verantwoordelijke posities terechtkomen. 

Is een VOG verplicht in de zorgsector?

Sinds 1 januari 2016 is het voor elke nieuwe zorgmedewerker verplicht om een VOG aan te vragen, ongeacht of ze in vaste dienst zijn, als zelfstandige (zzp'er) werken of als uitzendkracht worden ingezet.

Voor iedereen die betrokken is bij het verlenen van langdurige zorg of ondersteuning aan anderen is het bezit van een VOG vereist. Dit geldt zelfs voor medewerkers die zich bezighouden met het helpen van kwetsbare personen bij vervoer of huishoudelijke taken.

Vraag een VOG aan bij VOGnodig

Indien het in jouw sector verplicht is om een VOG te hebben of als jouw werkgever hierom vraagt, kun je gemakkelijk online een VOG aanvragen bij VOGnodig.

Hierdoor hoef je niet persoonlijk naar het gemeentehuis te gaan en kun je alles regelen via ons handige aanvraagformulier. Bovendien brengt het aanvragen van een VOG via VOGnodig geen extra kosten met zich mee. Het is een efficiënte en kosteloze manier om aan de VOG-vereisten te voldoen.

Moet jij een VOG aanvragen? Doe dat dan via onderstaande knop.


Lees meer: