Heb je geen strafblad, dan ontvang je de VOG binnen vijf tot acht werkdagen thuis. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan de wachttijd oplopen tot vier weken. De VOG wordt per post verstuurd naar het adres waarop je bent ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). 

Pre-screening

Na het indienen van een aanvraag voert VOGnodig een korte pre-screening uit om te controleren of je de juiste screeningsprofielen hebt geselecteerd en of de verstrekte gegevens correct zijn.

We kijken hierbij of je de juiste screeningsprofielen hebt aangevinkt en of de gegevens kloppen. Zodra je aanvraag is verwerkt, wordt deze doorgestuurd naar screeningsautoriteit Justis, de instantie die verantwoordelijk is voor de beoordeling van VOG-aanvragen.

Goedkeuring van jouw aanvraag

Wordt je VOG-aanvraag goedgekeurd, en is er dus geen sprake van een relevant verleden met justitie? Dan wordt jouw VOG binnen vijf tot acht werkdagen bij je thuisbezorgd.

Extra onderzoek

Indien er sprake is van een relevant verleden met justitie, zal er aanvullend onderzoek nodig zijn om te bepalen of de VOG alsnog kan worden verstrekt. Dit kan leiden tot een langere wachttijd van maximaal vier weken.

Tijdens dit onderzoek worden de specifieke omstandigheden en relevante informatie zorgvuldig geëvalueerd om een weloverwogen beslissing te nemen over de toekenning van de VOG.

Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens deze periode, aangezien het proces grondig en nauwkeurig moet worden uitgevoerd om de integriteit en betrouwbaarheid van de VOG te waarborgen.

Lees ook: